Alles over deurwaarders

Als je als schuldeiser nog steeds wacht op je geld dan kun je uiteindelijk een incassobureau inschakelen. Een incassobureau onderneemt grote stappen zodat jij uiteindelijk je geld krijgt. Daarbij worden er ook meestal deurwaarders bij ingeschakeld. Een deurwaarder biedt extra zekerheid omdat hij beslag kan leggen op spullen van de persoon die veel schulden heeft. Met een deurwaarder krijg je de snelle hulp die je nodigt hebt.


Wat is een deurwaarder?

Een deurwaarder is een beëdigd persoon. Die is als enige bevoegd om beslag te leggen op spullen. Die spullen nemen ze in beslag om zo de schulden van de betreffende persoon te incasseren. De persoon wordt zo gedwongen om de schulden te betalen. Vaak gebeurt het pas als de persoon het verzoek van het incassobureau weigert. 

Wat mag een deurwaarder doen?

Een deurwaarder zorgt ervoor dat financiële afspraken worden nagekomen. Hij dwingt ze af door dus diverse dingen in beslag te nemen. Dat kan zijn de inkomsten, loon of salaris en andere zaken. Het kan zelfs zo zijn dat er bij een huurachterstand, het pand dat gehuurd wordt ontruimd kan worden en je vervolgens op straat komt te staan.

Traject

Voordat er een deurwaarder aan te pas komt, gaat er een heel traject aan vooraf. Zo moet je natuurlijk eerst je schulden niet betalen voordat de schuldeiser naar het incassobureau gaat. Bij het incassobureau worden alle schulden op een rijtje gezet. Daar bovenop komen nog kosten die het incassobureau maakt. Dus de schulden blijven oplopen. Vervolgens gaat het incassobureau een verzoek sturen om alles te betalen. Als u deze negeert dan kan het incassobureau deurwaarders inschakelen. Die dwingen jou de schuld te betalen door middel van het in beslag nemen van loon, inboedel of andere investeringen. 

Verschil

Het grootste verschil tussen de deurwaarder en het incassobureau is dat een deurwaarder een wettelijk bevoegdheid heeft. Daarom moet het incassobureau zich focussen op de incassowerkzaamheden. Voor de juridische stappen moet het incassobureau de deurwaarder inschakelen. Vervolgens kan de deurwaarder dwangmatig eisen dat de schulden betaald worden.